«

»

“Alternatief voor VAR, BGL van tafel?”

Aldus het Financieele Dagblad. Staatsecretaris  Eric Wiebes komt terug van het wetsvoorstel waarmee  hij schijnzelfstandigheid van zzp’ers wilde aanpakken. Naar verwachting stuurt Wiebes komende maandag een Brief aan de Tweede Kamer met een nieuw plan.

Er is nog niet veel bekend over het voorstel, wel wordt er verwacht dat het nieuwe plan neerkomt op een sectorale aanpak. Hierbij wordt er niet gefocust op de zzp’er, maar wordt ook de branche en de sector in de toetsing meegenomen. Op deze wijze wordt er meer naar het individu en de situatie gekeken.

Er kunnen modelcontracten worden opgesteld waarmee men eenvoudig kan vaststellen of het om schijnzelfstandigheid gaat of niet. Het gehele voorstel zal naar verwachting aankomende maandag volgen. Vermoedelijk wordt met de komst van dit plan de gehele BGL van tafel geveegd.

De OndernemersBond is positief over de serieusheid waarmee dit onderwerp wordt opgepakt. De bond heeft eerder al haar zorgen uitgesproken over de BGL, die o.a. zou zorgen voor een grote administratieve rompslomp. Wat voor alternatief  Wiebes ook aandraagt, het is wel belangrijk dat het geen berg aan administratieve werkzaamheden met zich meebrengt. Ondernemers hebben het al druk genoeg met hun eigen werk. Die zitten echt niet te wachten op veel en extra administratiewerk.

 

De OndernemersBond, 20 april 2015

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.deondernemersbond.nl/alternatief-voor-var-bgl-van-tafel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>