«

De OndernemersBond is een organisatie die zich inzet voor ondernemers.

Dit vindt plaats op 2 niveaus:

  • Individuele ondernemers die aansluiten omdat er juridische problemen zijn met hun bedrijf of in personele- of persoonlijke sfeer,
  • Groepen ondernemers die aansluiten omdat in een bepaald beroep of branche de belangen niet goed worden behartigd.

Individueel

De OndernemersBond beschikt over de juiste ondersteuning, d.m.v. advocaten, fiscalisten, incassospecialisten en mediators.

Vragen staat vrij op alle rechtsgebieden.

Collectief

Wanneer de belangen van een bepaalde branche of ondernemersgroep onvoldoende worden behartigd, speelt De OndernemersBond een belangrijke rol. Vaak zien ondernemersgroepen dat hun belangen onvoldoende aandacht krijgen. Blijven klagen naar elkaar levert alleen negativiteit op en zorgt dat ondernemers niet meer lekker bezig kunnen zijn met de echt belangrijke zaken.

Ondernemers kunnen zich dan als groep aansluiten bij De OndernemersBond, zij kunnen zelf leden werven of in samenwerking met De OndernemersBond.

De ideale weg is uiteindelijk komen tot een eigen club of bond, aangesloten bij De OndernemersBond.

Nu is de “eigen” club of bond nog klein, maar met steun kan iedere belangengroep uitgroeien tot een echte bond.

De ondernemers hebben zelf de mogelijkheid, om met ondersteuning van De OndernemersBond, een beleidplan, korte en lange termijn agenda, bestuur en kadergroep op te zetten.

Waarom moeten we dit zelf als ondernemers doen? Waarom wordt dit niet voor ons gedaan?

Het moge duidelijk zijn dat we als ondernemer in wat voor branche dan ook, met een aantal werkgeversvertegenwoordigers te maken krijgen, die de afgelopen jaren niet onze vrienden werden. Ook al zaten ze aan tafel voor “de ondernemer” van Nederland.

Wat waren hun resultaten?

Op het gebied van ziektewet, arbeid en ondernemerschap meer dan bedroevend! De FNV had weinig moeite met de heren werkgeversvertegenwoordigers.

  • Nog steeds betalen ondernemers de zieke werknemer 2- en ja hoor, zelfs 3 jaar (boetejaar) het salaris uit terwijl de werknemer al die tijd thuis is.
  • Nou de zegeningen van het polderen met de vorige minister en vakbonden leverden alleen nadeel op! Het invoeren van 6-maandscontract zonder proeftijd en concurrentiebeding, maximaal 2 jaar tijdelijk contract en een tussentijd van 6 maanden om niet in vast contract te vallen. Terwijl er nu haast geen goed personeel meer te krijgen is.
  • De werkgeversdelegaties lijken geen partij voor de vakbonden.

 

Enkele punten waar ondernemers rekening mee moeten houden!

  • Wie betaalt bepaald. Behalve als je ondernemer bent in Nederland.

Dit moet veranderen! Dat ondernemen risico’s met zich meebrengt is iedereen duidelijk, maar niet die risico’s die een bedrijf kapot kunnen maken, immers niet alles is betaalbaar te verzekeren.

  • De volgende valkuil komt eraan! Het ondernemerspensioen, het moet er komen?

Laat ondernemers toch zelf hun zaken regelen! In slechte tijden boetes voor het niet betalen van de verplichte premie en wanneer alles goed gaat een pensioenfooi aan het einde van de rit. Iedereen weet inmiddels dat het meeste geld voor “het pensioen” verloren gaat aan kosten bij de verzekeraars en de pensioenfondsen.

  • In sommige branches gaat de ondernemer ten onder aan de regelgeving! Als voorbeeld de taxibranche waar de rijksoverheid onbeperkt vergunningen kan uitreiken, terwijl Uber met zijn snelle App een geduchte concurrent is. Een schoolvoorbeeld van hoe moeilijk het kan worden gemaakt om te overleven en ook nog iets te verdienen. Bij het UWV kan iedere moeilijk plaatsbare werkzoekende i.p.v. magazijnwerk ineens “rugbesparend” taxichauffeur worden.
  • Zo kunnen we nog wel even door, u begrijpt inmiddels dat wanneer u er niets aan doet, alles steeds maar verder gaat en ook u (inkomens)risico loopt.
  • Ondernemers in Nederland zullen zelf een vuist moeten maken! Zelf of samen met ons!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.deondernemersbond.nl/de-ondernemersbond-is-een-organisatie-die-zich-inzet-voor-ondernemers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>