FAQ

Over De OndernemersBond (7)

Waarom is De OndernemersBond opgericht?

Ondernemers worden geconfronteerd met een veelheid aan zaken die spelen rondom het ondernemerschap. Naast zaken als producten, personeel en administratie, spelen juridische-, fiscale- en financiële kwesties een steeds grotere rol binnen het ondernemerschap. 

De OndernemersBond wil de positie van ondernemers verbeteren en knokt voor een gezond ondernemersklimaat. De OndernemersBond en de samenwerkende partners bieden ondersteuning zowel bij gezamenlijke- als individuele problemen.

Initiatiefnemer A.Biever weet als geen ander hoeveel er op een ondernemer af kan komen en vanuit die invalshoek is De OndernemersBond opgericht. 

Waar zet De OndernemersBond zich voor in?

De OndernemersBond maakt zich sterk voor het algemene ondernemersbelang. De OndernemersBond ondersteunt ondernemers in het ondernemerschap en neemt enkele taken uit handen. Ze behartigt belangen en laat de stem van ondernemers spreken. Dé basis voor iedere ondernemer.

Hoe komt De OndernemersBond op voor het belang van haar leden?

Door dicht bij de ondernemers te blijven staan, blijft de ondernemersbond op de hoogte van het ondernemersbelang. Daardoor kan de bond haar diensten afstemmen op de actualiteit en ondersteunt ze haar leden daar waar nodig.

 

Door de juiste diensten te selecteren staat de bond ondernemers bij in het ondernemerschap. Daarnaast laat de Bond een stem horen richting de politiek. Want ook daar komt de bond op voor het belang van haar leden. Het uitgangspunt daarbij is een grote en sterke bond met veel invloed in het belang van de leden.

Hoe krijgt De OndernemersBond haar signalen binnen?

Door regelmatig te communiceren met haar leden, komt De OndernemersBond te weten wat hen bezig houdt en waar ze tegenaan lopen. Belangen worden in kaart gebracht door middel van het verspreiden van korte enquêtes onder de leden, maar ook wanneer meerdere leden de bond benaderen met een bepaald probleem, wordt er actie ondernomen.

 

Politieke besluitvorming kan een nadelige positie opleveren voor ondernemers. Uiteraard wordt hier vanuit de bond snel op gereageerd.

Wanneer boekt De OndernemersBond succes?

Uitgangspunt is de tevredenheid over de inzet en de resultaten van De OndernemersBond bij de aangesloten ondernemers. Succesvol ondernemen blijft afhankelijk van een aantal factoren. De OndernemersBond heeft een visie over een goed ondernemersklimaat en streeft ernaar om de betekenisvolste ondernemersorganisatie van Nederland te worden. Zo kan er veel worden bereikt.

Welke ondernemers kunnen zich aansluiten bij De OndernemersBond?

Iedere ondernemer in Nederland kan zich aansluiten bij De OndernemersBond.

Waarom aansluiten bij De OndernemersBond?

Een goed ondernemersklimaat is van belang voor iedere ondernemer. Veel ondernemers zijn overgegaan tot zelfstandigheid opzoek naar vrijheid. Eigen werkzaamheden, eigen planningen en geen baas die zegt hoe je te werk moet gaan. Maar vrijheid gaat gepaard met een hoop verantwoordelijkheid en er wordt veel van ondernemers verwacht. Ondernemers moeten zich kunnen focussen op de daadwerkelijke werkzaamheden en moeten niet teveel omkijken hebben naar alle bijkomende zaken. Door aan te sluiten bij De OndernemersBond, wordt u ondersteund, geadviseerd en geholpen bij deze bijkomende zaken.

Over het lidmaatschap (4)

Wat houdt het lidmaatschap in?

Het lidmaatschap is een jaarlijkse overeenkomst tussen de ondernemer en De OndernemersBond, waarmee de ondernemer gebruik kan maken van alle ledendiensten.

Hoe sluit ik me aan bij De OndernemersBond?

Via het aanmeldformulier kunt u zich aansluiten bij De OndernemersBond. Mocht u vragen hebben over het aangaan van een lidmaatschap, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?

De lidmaatschapshouder kan ieder moment het lidmaatschap beëindigen (dit kan schriftelijk of per e-mail worden doorgegeven). Het lidmaatschap stopt bij afloop van het contractjaar.

Is de contributie fiscaal aftrekbaar?

De contributie is fiscaal aftrekbaar, zolang u de zakelijkheid kunt aantonen.

Over de ledendiensten (3)

Hoe kan ik gebruik maken van de ledendiensten?

De ledendiensten en voordelen kunnen door leden worden aangevraagd via de website of door telefonisch contact op te nemen (houdt uw lidmaatschapscode bij de hand). Op de website staat bij iedere ledendienst/voordeel hoe leden die kunnen aanvragen. Het ene voordeel kan worden aangevraagd via een formulier, terwijl een andere dienst via een speciaal e-mailadres verloopt. Heeft u vragen of komt u er niet uit? U kunt altijd telefonisch contact opnemen via het algemene nummer 0172-47 81 11.

Hoe kan ik gebruik maken van voordelen bij derde partijen?

Individuele voordelen en kortingen gaan vaak via derden. Een overzicht van alle individuele voordelen en kortingen vindt u op de ledenvoordeelpagina. Bij alle ledenvoordelen staat vermeld hoe leden deze kunnen aanvragen. Meestal verloopt de aanvraag via een formulier. U krijgt de benodigde gegevens dan toegestuurd per e-mail. Mocht u desondanks vragen hebben, u kunt altijd contact met ons opnemen.  

Hoe stelt De OndernemersBond haar ledendiensten samen?

Het dienstenpakket van De OndernemersBond wordt afgestemd op de actualiteit en op wat ondernemers nodig hebben. Inbreng door ondernemers wordt uiteraard op prijs gesteld.


Staat uw vraag er niet tussen of is het antwoord niet volledig? U kunt altijd contact met ons opnemen. Een van onze medewerkers zal u te woord staan.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.deondernemersbond.nl/faq-2/