«

»

“Krediet weggegooid geld?”

Terwijl de ondernemers nog steeds problemen ondervinden bij het verkrijgen van een krediet, wordt met een Griekse intentieverklaring een miljardenkrediet verstrekt.

Veel ondernemers kunnen de gewenste investeringen niet realiseren en moeten met uitgebreide stukken, plannen en onderbouwingen komen. De investeringen blijven veelal uit en dragen daardoor niet bij aan de economie.
Het gemak waarmee miljardenkredieten worden verstrekt, terwijl het nog maar de vraag blijft of er nog een eurocent van terugkomt, is voor deze ondernemers en belastingbetalers extra pijnlijk.

De afgelopen jaren was het moeilijk voor ondernemers. Veel ondernemers constateerden dat er veel mogelijk was, als de buidel werd getrokken om andere landen te steunen. Terwijl er voor de Nederlandse economie weinig werd gedaan.

Door het achterblijven van de groei in inkomen (pensioenen, grotere werkloosheid, minder vertrouwen in de toekomst etc.) blijft de besteding op een lager niveau.

Regeren is vooruitzien en keuzes maken. De Ondernemersbond eist voor de komende tijd daadkracht van onze regering, o.a. met het nemen van maatregelen waardoor de economie weer lekker kan draaien en het Nederlandse ondernemerschap weer de wind in de zeilen krijgt.

De OndernemersBond, 2 maart 2015

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.deondernemersbond.nl/krediet-weggegooid-geld/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>