↑ Terug naar Ledendiensten

Incasso-ondersteuning

Leden van De OndernemersBond kunnen gebruik maken van onze incasso-ondersteuning, een voordelige manier om uw geld te innen.

Openstaande facturen die niet worden betaald is voor veel bedrijven een probleem. Te laat of niet betalende klanten kosten u veel geld, tijd en energie. Niets vervelender voor u dan te moeten vragen naar uw eigen geld.

De incasso-ondersteuning is een onderdeel van uw lidmaatschap. Onze partner Alert Incassodiensten incasseert snel  uw openstaande rekeningen, met respect voor uw klant. Incasso’s tot € 25.000,- euro (inclusief kosten) kunt u indienen via onze incasso-ondersteuning.

De werkwijze van het incassotraject

Voortraject

Het voortraject betwiste/onbetwiste vordering bestaat uit 3 fases.

Fase 1: eerste sommatiebrief (aangetekend verzonden)
Fase 2: herinneringsbrief
Fase 3: debiteur wordt telefonisch benaderd en laatste herinneringsbrief wordt verzonden. De debiteur wordt in deze brief eveneens op de hoogte gebracht, dat bij uitblijven van betaling ,een dagvaarding kan worden verwacht.

Gerechtelijke procedure

Indien de betaling niet in het voortraject wordt voldaan, kan in overleg met u een gerechtelijke procedure worden gestart. Voor de dagvaarding wordt de financiële positie van uw debiteur onderzocht, de juiste adressering en de kredietwaardigheid. Uiteraard ontvangt u bij een gerechtelijke procedure vooraf een heldere offerte.

Kostenoverzicht

Voortraject

In het voortraject heeft u geen kosten wanneer het bedrag niet wordt binnengehaald. Alleen wanneer het bedrag is binnengehaald, betaalt u € 45,- afhandelingskosten per dossier.

Gerechtelijke procedure

Het opmaken van de dagvaarding (t.w.v. € 70,- euro) is gratis. De kosten voor het voeren van de rechtszaak zijn vaste prijzen conform staffel. De afhandelingskosten zijn € 45,- euro per dossier.

Verweer

Tijdens de incasso kan er eventueel verweer in behandeling worden genomen en afgehandeld. Er wordt € 27,50 per uur in rekening gebracht.

Wilt u gebruik maken van de incasso-ondersteuning of wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in. Onze partner Alert Incassodiensten neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Of stuur een e-mail naar incasso@deondernemersbond.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.deondernemersbond.nl/ledendiensten/incasso-ondersteuning/